Crypto  

Masa Depan Cerah Penambang Crypto, Ini Lokasi Tambang Crypto Paling Popular Di Rusia

Masa Depan Cerah Penambang Crypto, Ini Lokasi Tambang Crypto Paling Popular Di Rusia

PETIKNET, MOSCOW – mempunyai segala yang diperlukan untuk menjadi peneraju dalam industri perlombongan kripto termasuk kos elektrik yang rendah, kapasiti penjanaan kuasa yang mencukupi dan infrastruktur tenaga yang dibangunkan dengan baik di kebanyakan wilayahnya.

Dilancarkan daripada Bitcoin News, faktor-faktor ini telah didedahkan oleh , yang merupakan pengimport peralatan perlombongan kripto.

Dalam penyelidikannya, syarikat itu berkata minat untuk membuka perlombongan mata wang digital telah meningkat di Rusia.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Sistem Data Intelion, , tugas utama syarikat perlombongan kripto adalah memilih lokasi yang betul kerana ia boleh menjejaskan pelaburan yang diperoleh. Semyonov menambah bahawa tarif elektrik dan penjana yang mencukupi juga menjadi kriteria utama.

Dalam kajiannya, Sistem Data Intelion mendapati tempat paling popular untuk perlombongan kripto di Rusia pada tahun 2021 ialah ibu kota Moscow dan Wilayah Moscow, Karelia, Buryatia, serta wilayah Sverdlovsk, Murmansk dan Irkutsk, Wilayah Krasnoyarsk dan Republik dari Khakassia.

Irkutsk, Sverdlovsk dan Murmansk, Republik Khakassia, dan Wilayah Krasnoyarsk, dipilih secara meluas oleh pelombong kripto kerana jumlah tenaga elektrik yang mencukupi yang dijana di rantau ini, bukan sahaja untuk memenuhi permintaan tetapi juga untuk memungkinkan untuk menghubungkan lebih ramai pengguna tanpa membebankan rangkaian pengedaran.

Walaupun Moscow dan wilayah lain yang terletak berhampiran dengan ibu negara Rusia, banyak yang dipilih kerana kelebihan logistik mereka.

Sistem Data Intelion berkata dalam penyelidikannya, perlombongan kripto boleh menyediakan penyelesaian ekonomi untuk memanfaatkan kapasiti penjanaan yang berlebihan di Rusia.

Perlombongan mata wang kripto juga boleh mengembangkan penggunaan infrastruktur IT di Rusia, meningkatkan pendapatan belanjawan untuk wilayahnya dan mencipta pekerjaan baharu.

Manakala perlombongan Bitcoin adalah salah satu aktiviti crypto yang masih menunggu peraturan di Rusia.

The Cambridge Institute for Alternative Finance menganggarkan perlombongan Bitcoin di Rusia mengawal hampir 5 peratus daripada hashrate global bulanan.

Kebanyakan pegawai Rusia bersetuju bahawa perlombongan kripto harus diiktiraf sebagai aktiviti perindustrian dan dikenakan cukai sewajarnya.

Sementara itu, sektor perlombongan Rusia telah menjadi sasaran sekatan AS, berikutan pencerobohan Moscow ke atas Ukraine.

Mengintip Masa Depan Kripto Kala Harga Kompak Loyo
Aset kripto sedang menghadapi tekanan dalam beberapa hari terakhir karena harga mengalami penurunan termasuk terra luna yang beberapa hari

Begini Nasib Penambang Kripto Usai Bitcoin Selesai Ditambang
Sebagai informasi para penambang diberikan satu blok bitcoin karena melakukan rangkaian transaksi sukses yang menjadi bagian penambangan

Ini Daftar Negara Dengan Pajak Terendah Dan Tertinggi Atas Tranksasi
Belarusia adalah salah satu tempat terbaik jika anda ingin menghemat pajak bitcoin presiden belarusia di tahun 2018 menyatakan bahwa belarusia

Laporan Utama Keajaiban Masa Depan Bitcoin Iai
Bitcoin disebut sebut sebagai keajaiban baru di abad millenium dari sebuah kode progam matematika perangkat sistem komputer bitcoin kemudian berhasil

Cara Main Crypto Yang Legal Dan Menguntungkan Katadata
Tren kini semakin populer mengutip publikasi fortune pasar cryptocurrency melonjak ke level tertinggi sepanjang masa dan

Masa Depannya Cerah Ini Lokasi Penambangan Kripto Paling
rusia memiliki semua yang diperlukan untuk menjadi pemimpin dalam industri penambangan kripto termasuk biaya listrik

Bitcoin Bagaimana Kazakhstan Menjadi Penambang Kripto Terbesar
Keterangan gambar almaz magaz 19 tahun bekerja di tambang bitcoin terbesar di kazakhstan tahun lalu ketika china tiba tiba melarang

Tag Timofey Semyonov Masa Depannya Cerah Ini Lokasi
Berita dan foto terbaru timofey semyonov masa depannya cerah ini lokasi penambangan kripto paling populer di rusia

Bukan Bitcoin Dan Ethereum Ini 2 Kripto Yang Diprediksi Punya
Bukan bitcoin dan ethereum ini 2 kripto yang diprediksi punya prospek cerah middot 1 the sandbox middot 2 cardano

Masa Depannya Cerah Ini Lokasi Penambangan
Sebagian besar pejabat rusia setuju bahwa pertambangan kripto harus diakui sebagai kegiatan industri dan dikenakan pajak yang sesuai sementara

Ini Lokasi Tambang Bitcoin Paling Cuan Ada Indonesia
Dari daftar yang dirilis oleh 911 metallurgist kuwait menjadi negara dengan biaya menambang bitcoin terendah yakni us 1 393 atau sekitar rp 20