Masa Depan Cerah Penambang Crypto, Ini Lokasi Tambang Crypto Paling Popular Di Rusia

Redaksi PetiknetSabtu, 13 Agustus 2022 | 12:14 WIB
Masa Depan Cerah Penambang Crypto, Ini Lokasi Tambang Crypto Paling Popular Di Rusia

PETIK.NET - PETIKNET, MOSCOW – mempunyai segala yang diperlukan untuk menjadi peneraju dalam industri perlombongan kripto termasuk kos elektrik yang rendah, kapasiti penjanaan kuasa yang mencukupi dan infrastruktur tenaga yang dibangunkan dengan baik di kebanyakan wilayahnya.

Dilancarkan daripada Bitcoin News, faktor-faktor ini telah didedahkan oleh , yang merupakan pengimport peralatan perlombongan kripto.

Dalam penyelidikannya, syarikat itu berkata minat untuk membuka perlombongan mata wang digital telah meningkat di .

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Sistem Data Intelion, , tugas utama syarikat perlombongan kripto adalah memilih lokasi yang betul kerana ia boleh menjejaskan pelaburan yang diperoleh. Semyonov menambah bahawa tarif elektrik dan penjana yang mencukupi juga menjadi kriteria utama.

Dalam kajiannya, Sistem Data Intelion mendapati tempat paling popular untuk perlombongan kripto di Rusia pada tahun 2021 ialah ibu kota Moscow dan Wilayah Moscow, Karelia, Buryatia, serta wilayah Sverdlovsk, Murmansk dan Irkutsk, Wilayah Krasnoyarsk dan Republik dari Khakassia.

Irkutsk, Sverdlovsk dan Murmansk, Republik Khakassia, dan Wilayah Krasnoyarsk, dipilih secara meluas oleh pelombong kripto kerana jumlah tenaga elektrik yang mencukupi yang dijana di rantau ini, bukan sahaja untuk memenuhi permintaan tetapi juga untuk memungkinkan untuk menghubungkan lebih ramai pengguna tanpa membebankan rangkaian pengedaran.

Walaupun Moscow dan wilayah lain yang terletak berhampiran dengan ibu negara Rusia, banyak yang dipilih kerana kelebihan logistik mereka.

Sistem Data Intelion berkata dalam penyelidikannya, perlombongan kripto boleh menyediakan penyelesaian ekonomi untuk memanfaatkan kapasiti penjanaan yang berlebihan di Rusia.

Perlombongan mata wang kripto juga boleh mengembangkan penggunaan infrastruktur IT di Rusia, meningkatkan pendapatan belanjawan untuk wilayahnya dan mencipta pekerjaan baharu.

Manakala perlombongan Bitcoin adalah salah satu aktiviti crypto yang masih menunggu peraturan di Rusia.


Disclaimer: Setiap keputusan investasi ada di tangan pembaca. Pelajari dan analisis sebelum membeli dan menjual Crypto. Petik.net tidak bertanggung jawab atas keuntungan dan kerugian yang timbul dari keputusan investasi.
Informasi yang diberikan dalam artikel ini hanya untuk tujuan informasi dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat keuangan atau investasi. Investasi Cryptocurrency tunduk pada risiko pasar, dan pembaca harus berhati-hati dan melakukan uji tuntas.