Jelang The Merge, Coinbase Luncurkan Token ERC20

×

Jelang The Merge, Coinbase Luncurkan Token ERC20

Sebarkan artikel ini
Jelang The Merge, Coinbase Luncurkan Token ERC20

PETIK.NET - PETIKNET, WASHINGTON – Platform exchange Crypto memperkenalkan derivatif Ethereum, berikut menyebarkan Ethereum kepada bukti pegangan (PoS) yang dijadualkan pada 6 September.

Menurut Berita Bitcoin, mengumumkan ERC20 baharu yang dipanggil coinbase dibungkus ethereum (CBETH), kira-kira dua minggu lebih awal daripada peningkatan rangkaian Ethereum yang dinanti-nantikan dikenal sebagai .

Token derivatif adalah produk atau instrumen kewangan yang nilainya berdasarkan nilai aset kripto asas. Coinbase menyatakan, CBETH tidak tersedia untuk berharga 1:1 pada nilai Ethereum.

“Perhatikan bahawa harga CBETH TIDAK bertujuan untuk menjejaki harga 1:1 ETH. CBETH mewakili ETH yang dipertaruhkan serta semua faedah yang dipertaruhkan, dari saat kadar penukaran dan baki CBETH dimulakan (pada) 16 Jun 2022, 19:34 UTC.”

Melalui CBETH, pelabur dalam pasaran crypto masih boleh menjual, memindahkan dan menggunakan ETH di pasaran terbuka sementara tidak terkunci sehingga kemas kini rangkaian Ethereum selesai.

“Semuanya dipertaruhkan- ETH tidak terkunci sehingga kemas kini protokol Ethereum masa depan selesai,' kata Coinbase.

Sementara itu, Coinbase telah mencipta CBETH untuk memberi pelanggan pilihan untuk menjual, memindahkan, membelanjakan atau menggunakan ETH yang dipertaruhkan selama masih tidak terkunci.

“Pemegang CBETH akan dapat memindahkan token ini ke dompet mereka sendiri dan menukarnya dari platform Coinbase,” kata Coinbase dalam satu kenyataan.

Coinbase juga mengatakan kejayaan USD Coin (USDC), sebuah stablecoin yang dikeluarkan oleh konsorsium Coinbase Global dan Circle Financial, dapat membantu CBETH berkembang.

Pertukaran kripto yang diasaskan pada 2012 juga memperkenalkan fungsi token terbungkus pada platformnya dan akan berkongsi alamat kontrak ERC20 untuk CBETH.

Token berbalut adalah kaedah atau cara menggunakan mata wang kripto pada rantaian blok selain dari rantaian di mana syiling dicipta.

Pada hari Khamis (25/8/2022) semalam, terdapat 642.831 pembekal CBETH dan 354 pemegang token.


Disclaimer: Setiap keputusan investasi ada di tangan pembaca. Pelajari dan analisis sebelum membeli dan menjual Crypto. Petik.net tidak bertanggung jawab atas keuntungan dan kerugian yang timbul dari keputusan investasi.
Informasi yang diberikan dalam artikel ini hanya untuk tujuan informasi dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat keuangan atau investasi. Investasi Cryptocurrency tunduk pada risiko pasar, dan pembaca harus berhati-hati dan melakukan uji tuntas.