Crypto  

Elon Musk Menjadi Pemilik Twitter, Doge Coin Terbang 111 Persen

Elon Musk Menjadi Pemilik Twitter, Doge Coin Terbang 111 Persen

PETIK.NET | PETIKNET, JAKARTA – Doge jenis Crypto mengalami peningkatan ketara selepas pengumuman bos Tesla, Elon Musk secara rasmi menjadi pemilik Twitter.

Doge telah diramalkan oleh pemain pasaran crypto berkaitan dengan Elon Musk.

Berdasarkan data pasaran Indodax, Doge mengalami kenaikan harga mencecah 111,46 peratus dalam tempo 25 Oktober – 30 Oktober 2022.

Data mengenai Coin Gecko Selasa 1 November 2022, Doge kini menduduki tempat kelapan crypto dengan modalan pasaran mengalahkan Cardano dan Solana.

Melihat fenomena ini, Ketua Pegawai Eksekutif Indodax Oscar Darmawan optimis Doge akan memiliki utilitas yang lebih baik.

“Dengan fenomena ini, tidak ada khabar angin mengenai Doge akan memasuki ekosistem Twitter boleh menjadi kenyataan. Pendapat ini berdasarkan kenyataan Elon Musk beberapa waktu lalu dia ingin menggunakan mata wang kripto untuk mengehadkan spam dan menggunakan sistem blockchain untuk Twitter,” jelas Oscar

Mencerminkan pasaran Indonesia, Doge juga merupakan salah satu mata wang kripto kegemaran di Indonesia. Ahli Indodax juga mengumpul banyak mata wang kripto ini.

Sebagai pemain industri, Oscar juga optimis bahawa ekosistem crypto dan blockchain di masa depan akan terus berkembang.

Jika kenyataan Elon menjadi kenyataan, isu utiliti Doge di Twitter pasti akan menjadikan teknologi blockchain lebih besar dan lebih dekat dengan keperluan orang di seluruh dunia.

Walaupun Doge semakin meningkat kerana fenomena ini, Oscar masih mengingatkan orang ramai untuk tidak Fomo dan terus melakukan penyelidikan dan analisis yang betul.

“Dengan analisis yang betul, diharapkan pelabur tidak akan terperangkap dalam perangkap lembu jantan,” kata Oscar.

Melihat prospek untuk crypto dan blockchain di hadapan, Indodax sangat optimis dari perspektif perniagaan. Indodax tidak melakukan pemberhentian dan sebaliknya menambah pasukan, terutama dalam bidang IT (pembangun rantaian blok) untuk dapat menyesuaikan diri dengan perkembangan ini.

Indodax menemukan platform pertukaran kripto pertama dan telah beroperasi selama lebih dari 8 tahun. Kerana pengalaman yang panjang dalam dunia kripto ini, Indodax telah mengkaji dan terus optimis tentang pembangunan ekosistem kripto di Indonesia.

“Dengan pengalaman ini, kami terus meningkatkan kebolehskalaan operasi syarikat untuk memastikan ahli dilayan dengan baik,” kata Oscar. 

Dapatkan Berita dan Informasi Terbaru dengan mengikuti kami di Google News