Elon Musk Menjadi Pemilik Twitter, Doge Coin Terbang 111 Persen

Redaksi PetiknetSelasa, 8 November 2022 | 06:43 WIB
Elon Musk Menjadi Pemilik Twitter, Doge Coin Terbang 111 Persen

PETIK.NET - PETIKNET, JAKARTA – jenis Crypto mengalami peningkatan ketara selepas pengumuman bos Tesla, secara rasmi menjadi pemilik .

telah diramalkan oleh pemain pasaran crypto berkaitan dengan .

Berdasarkan data pasaran , Doge mengalami kenaikan harga mencecah 111,46 peratus dalam tempo 25 Oktober – 30 Oktober 2022.

Data mengenai Coin Gecko Selasa 1 November 2022, Doge kini menduduki tempat kelapan crypto dengan modalan pasaran mengalahkan Cardano dan Solana.

Melihat fenomena ini, Ketua Pegawai Eksekutif Oscar Darmawan optimis Doge akan memiliki utilitas yang lebih baik.

“Dengan fenomena ini, tidak ada khabar angin mengenai Doge akan memasuki ekosistem boleh menjadi kenyataan. Pendapat ini berdasarkan kenyataan Elon Musk beberapa waktu lalu dia ingin menggunakan mata wang untuk mengehadkan spam dan menggunakan sistem blockchain untuk Twitter,” jelas Oscar

Mencerminkan pasaran Indonesia, Doge juga merupakan salah satu mata wang kegemaran di Indonesia. Ahli Indodax juga mengumpul banyak mata wang kripto ini.

Sebagai pemain industri, Oscar juga optimis bahawa ekosistem crypto dan blockchain di masa depan akan terus berkembang.

Jika kenyataan Elon menjadi kenyataan, isu utiliti Doge di Twitter pasti akan menjadikan teknologi blockchain lebih besar dan lebih dekat dengan keperluan orang di seluruh dunia.

Walaupun Doge semakin meningkat kerana fenomena ini, Oscar masih mengingatkan orang ramai untuk tidak Fomo dan terus melakukan penyelidikan dan analisis yang betul.

“Dengan analisis yang betul, diharapkan pelabur tidak akan terperangkap dalam perangkap lembu jantan,” kata Oscar.

Melihat prospek untuk crypto dan blockchain di hadapan, Indodax sangat optimis dari perspektif perniagaan. Indodax tidak melakukan pemberhentian dan sebaliknya menambah pasukan, terutama dalam bidang IT (pembangun rantaian blok) untuk dapat menyesuaikan diri dengan perkembangan ini.

Indodax menemukan platform pertukaran kripto pertama dan telah beroperasi selama lebih dari 8 tahun. Kerana pengalaman yang panjang dalam dunia kripto ini, Indodax telah mengkaji dan terus optimis tentang pembangunan ekosistem kripto di Indonesia.


Disclaimer: Setiap keputusan investasi ada di tangan pembaca. Pelajari dan analisis sebelum membeli dan menjual Crypto. Petik.net tidak bertanggung jawab atas keuntungan dan kerugian yang timbul dari keputusan investasi.
Informasi yang diberikan dalam artikel ini hanya untuk tujuan informasi dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat keuangan atau investasi. Investasi Cryptocurrency tunduk pada risiko pasar, dan pembaca harus berhati-hati dan melakukan uji tuntas.