Crypto  

Diklaim Ramah Lingkungan, Luno Kenalkan Dua Aset Investasi Crypto Baru

Diklaim Ramah Lingkungan, Luno Kenalkan Dua Aset Investasi Crypto Baru

Petiknet, JAKARTA – , aplikasi pelaburan aset mengeluarkan dua baharu iaitu (ADA) dalam aplikasi Luno dan (SOL) yang akan tersedia pada awal Oktober.

Cardano sering digunakan sebagai Ethereum ‘generasi baharu’ platform kerana yang dianggap mampu menjalankan aplikasi terdesentralisasi (dApps) dengan pembangunan dan skalabiliti terbaik.

Ini berarti walaupun kapasiti blockchainnya terus dibangunkan apabila penggunaannya meningkat, Cardano kekal mesra alam kerana ia dibangunkan dengan pendekatan berkaedah dan berasaskan penyelidikan.

Sementara itu, Solana (SOL) adalah platform blockchain dengan ekosistem aset kripto yang berkembang pesat di dunia yang telah dilaksanakan dalam beribu-ribu proyek seperti DeFi, NFT, Web3 dan banyak lagi.

Jay Jayawijayaningtiyas, Pengurus Negara Luno Indonesia berkata, selain dapat melabur dalam aset kripto ADA dan SOL, pelabur juga boleh melabur dalam pelbagai aset kripto cip biru lain.

Ia menjamin keselamatan kerana ia menerapkan sistem keselamatan yang ketat.

Untuk pelaburan pembelian boleh dibuat dalam jumlah yang kecil secara beransur-ansur. “Jadi tidak perlu segera melabur dalam jumlah yang besar,”.

Beliau percaya kedua-dua aset kripto baharu ini memiliki prospek yang baik dari keselamatan, pematuhan dan utiliti.

Namun, ini tidak menjamin bahawa ia akan menjadi instrumen pelaburan yang bernilai tinggi di masa depan.

Sebelum melabur, beliau menasihati bakal pelabur supaya betul-betul memahami aset yang hendak dilaburkan, mengetahui prospek dan membuat keputusan sendiri menganalisis yang telah dilakukan.

Katanya, menawarkan hanya menawarkan pilihan aset kripto cip biru yang relatif lebih selamat dan memiliki jangka panjang.